PREPARACIÓN FÍSICA

Tienes un objetivo en tu mente...
- Preparación física para oposiciones, pruebas deportivas...
- Ponerte en forma
- Quieres empezar a correr
- Bajar peso..

Ponte en contacto con nosotros, y estudiaremos posibles servicios sin compromiso alguno.



dimecres, 30 de gener del 2013


ENTRENAMENT CREUAT



Un corredor, corre, açò tots ho tenim clar,  però és l'única cosa que hauria de fer? Realitzar activitats que no siguen exclusivament les implicades en el teu esport pot potenciar les teues habilitats i el teu rendiment a l'hora de córrer ja que  si practiques altres tipus d’activitats milloraràs aspectes que no vas a poder aconseguir corrent únicament.

Amb un entrenament creuat ben estructurat i planificat, milloraras tant grup musculars implicats a la carrera directament, com indirectament, fet que repercutirà positivament en una compensació del treball del tren superior (gran oblidat quan és fa entrenament de seguit de carrera) com reforçaràs i enfortiràs grups musculars del tren inferior que participen directa o indirectament a la carrera, aconseguint així una millora al rendiment, el evitar  lesions i una disminució en el temps de recuperació.

QUINES ACTIVITATS ESCOLLIR EN EL TEU ENTRENAMENT CREUAT?
A l’hora de marcar quin és el treball creuat que volem realitzar hem de parar-se a veure quins son els beneficis que volem aconseguir:
Millora la força, millorar la resistència, la velocitat, flexibilitat...

Comencem per la força, en contradicció a lo que pensa molta gent, el treball al gimnàs, maquines, mancuernes... i el entrenament del corredor de fons no estan renyits, ni molt menys, està clar que un augment de volum muscular pot repercutir negativament en el nostre rendiment a l’hora de treballar llargues distancies, però i un augment de la força resistència, de la tonicitat muscular en grups musculars com abdominals, lumbars, esquena...

Pel que fa a activitats o exercicis de caràcter aeròbic tenim moltíssimes opcions per a triar; son molts els “rumors” que nomenaven el ciclisme com a contraindicat per a la pràctica del running... avui en dia son cada vegada més els corredors que s’han donat conter que aquest fet és incorrecte i practiquen el ciclisme (ja siga en bici de muntanya com per carretera) com a complement als seus entrenaments, potenciació de quàdriceps, redueix el temut impacte de la carrera a “cero”... per altra banda els beneficis que pot tindre la practica de la natació de cara a complementar l’entrenament de carrera queda fora de tot dubte, a més de potenciar muscularment tant el tren superior com l’inferior, la pràctica de la natació repercutirà positivament en una potenciació important de la capacitat aeròbica del corredor... handicaps d’aquestes dos practiques; com tot sempre hi ha, al ciclisme està clar que necessitem una bicicleta i un casc (la resta... no es necessari per iniciar-se, si es recomanable...) a la natació, el punt que para més ala gent és el fet de que mai han fet de forma continuada treball a la piscina, per lo que la seua tècnica pot repercutir negativament en grups musculars de zones com el coll, muscles... però que com tot necessita un procés d’adaptació (molt recomanable el fer un curset de aprenentatge un parell de dies a la setmana...)

Pel que fa referència a una millora de la Flexibilitat del corredor, tots sabem de la importància de realitzar estiraments desprès d’entrenar... però i si a més el dia que tenim descans  realitzarem exercicis de flexibilitat a casa?? Milloraríem la vida dels nostres músculs, desprès de escalfar un poc el cos, uns simples exercicis de mobilitat articular (per tant de guanyar temperatura corporal, i elasticitat muscular) i a ficar-se; una bona estructura que ens ajudarà a estirar be tot el cos, és el començar des de els peus cap al cal o al contrari.

Hui en dia es molt gran el ventall d’activitats que podem escollir per tant de complementar el nostre entrenament; dins del gimnàs tenim el treball en sala, com les activitats dirigides; practicar un parell de vegades PUMP o CICLO INDOOR, pot ser un molt bona ferramenta per millorar la tonicitat i força resistència, el PILATES o BALANCE és una gran ajuda per desenvolupar la flexibilitat, i la tonicitat muscular en  tot el cos; i com no el AQUA RUNNING, TONO, AERÒBIC amb un impacte “cero” per a les nostres articulacions. Una pràctica tan senzilla com córrer en l'aigua, per exemple, enforteix el teu tren inferior, és una activitat ideal per a condicionar el sistema cardiovascular i, a més, serveix per a rehabilitar zones de les cames ja que es produeix un menor impacte en els teus genolls.


Per últim nomenar treball complementaris, que no creuats que han de ser fonamentals al nostre entrenament, aquests son els que fan referencia a l’enfortiment i tonificació dels abdominals, part baixa de l’esquena (lumbars), adductors, abductors...  aquestes zones pateixen molt durant la carrera i una mala tonicitat pot tindre repercussions en forma de lesions... a més  de que una bona potenciació d’aquest va a repercutir molt positivament en el nostra millora i rendiment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada