PREPARACIÓN FÍSICA

Tienes un objetivo en tu mente...
- Preparación física para oposiciones, pruebas deportivas...
- Ponerte en forma
- Quieres empezar a correr
- Bajar peso..

Ponte en contacto con nosotros, y estudiaremos posibles servicios sin compromiso alguno.



dijous, 24 de gener del 2013


POSAR-SE A CORRER...



El nostre objectiu és aconsellar sobre tots els temes i dubtes que poden interessar al corredor debutant, primerenc..., així com, oferir orientacions sobre l'entrenament. Tots aquells que ens considerem corredors populars, sabem que la pràctica de la carrera es converteix en una filosofia de vida que ens ha d'aportar grans beneficis per a la nostra salut física i mental. Per tant, el primer consell és que tinguen com a principal objectiu l'arribar a ser el que podríem denominar com a “corredors a llarg termini”, anteposant la salut i el benestar sobre les marques; aquestes, sens dubte, arribaran amb el temps i de gens serveix obsessionar-se amb elles, ja que tindrà un efecte negatiu.

Córrer ens ha d'aportar una àmplia gamma de beneficis, a part de la salut pròpiament aquesta, com el coneixement del funcionament del nostre cos i de la nostra ment. A més, malgrat tractar-se d'un esport clarament individual, sempre trobarem gent amb qui compartir els nostres entrenaments i carreres per a entaular estretes amistats unides per una afició comuna.

Hem d'aconseguir crear un corredor, construint a nivell fisiològic un sistema cardiorrespiratori el més eficaç possible, és a dir, un gran motor. A més, hem d'aconseguir uns músculs i tendons forts i eficaços, un gran xassís. Açò només ho aconseguirem amb temps i paciència, recordant que açò és una carrera de fons i de res serveix voler fer les coses de pressa, córrer ràpid sense estar preparat, ja que sens dubte la millora serà molt limitada.

El primer que cal recomanar a una persona que vulga començar a córrer és que es realitzara una revisió mèdica mèdica el més complet possible, per a descartar qualsevol anomalia que es poguera manifestar amb la pràctica de la carrera. Aquest haurà d'incloure,  i si pot ser, una prova d'esforç amb electrocardiograma, presa de tensió. Un estudi de la trepitjada pot ser interessant per a prevenir possibles problemes de lesions, ajudar a triar quin és el calçat adequat.

En segon lloc, l'adopció d'hàbits saludables ha de ser el complement obligatori del nostre entrenament. Què entenem per hàbits saludables? Per descomptat no fumar, la cura de l'alimentació, el respecte de les hores de somni i el descans en general, la moderació en certs costums com la ingesta d'alcohol, etc.

No oblidem la importància del material, com diem abans la bona elecció de les sabatilles pot ser determinant, ja que seran el nostre contacte directe amb l'agressiu sòl. I de l'elecció idònia d'aquestes pot dependre que apareguen les tan temudes lesions. Afortunadament disposem en el mercat d'una amplísima gamma de bones sabatilles de diferents marques, així com de professionals que ens poden aconsellar en la nostra elecció. No dubteu a acudir a un d'ells, per molt que ens gastem en unes sabatilles, si ens van bé ens compensaran amb escreix. La resta dels complements ja siga roba (samarreta, pantalons, mitjons, etc.) dependrà dels gustos de cadascun. Però si voleu un consell, utilitzeu els nous teixits que aporten un indubtable confort que, a la llarga, és beneficiós... al cap i a la fi, l'atletisme és un esport barat. Un element que, amb el temps, s'ha de convertir en un inseparable company, és el pulsómetre, que ens ajudarà a entrenar més racionalment.

Quant a l'entrenament pròpiament dit, el primer és construir l'edifici des de la base com abans he indicat: formar un corredor. Açò només ho aconseguirem començant amb la carrera lenta, o aeròbica; no hem de complicar-nos la vida amb altres sofisticacions, començar corrent a poc a poc més o menys temps. Depenent de la nostra base, però a poc a poc.

Fins i tot si és necessari, començar caminant, combinant el córrer amb el caminar. Podria parlar-vos de molts casos de corredors que eren incapaços de donar més d'una volta a una pista d'atletisme corrent (400 m) i, amb paciència i temps, han aconseguit acabar corrent una marató.

Alguna cosa al que hem de donar molta importància és als exercicis complementaris a la carrera, ja siguen d'enfortiment dels diferents músculs del cos –tant dels fonamentals per a la carrera com dels quals no ho són–, així com dels exercicis de flexibilitat. L'objectiu essencial d'aquest treball serà augmentar la força d'aquests músculs per a millorar la seua eficàcia, i, la qual cosa és molt important, per a prevenir lesions, i allargar al màxim la nostra vida com a atleta.


Pla mensual:
Per a anar obrint boca de tanta gent que està començant o te al cap començar a correr, us proposem un pla de treball que inclou les dues primeres setmanes 3 dies de treball i les dos següents 4 dies de treball. Només realitzarem carrera contínua suau. Aquesta serà a ritme còmode, fins i tot si el vostre nivell és massa baix no us ha d'importar introduir trams caminat ràpid. Amb aquest ritme hauríem de poder mantenir una conversa i les respiracions no han de ser excessivament intenses. Quan aplegues al final d’aquestes quatre setmanes podràs començar a apreciar canvis a la teua manera de córrer, al teu humor, tonicitat muscular... senyals de que açò va en marxa... ara sols cal no precipitar-se i anar pas a pas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada