PREPARACIÓN FÍSICA

Tienes un objetivo en tu mente...
- Preparación física para oposiciones, pruebas deportivas...
- Ponerte en forma
- Quieres empezar a correr
- Bajar peso..

Ponte en contacto con nosotros, y estudiaremos posibles servicios sin compromiso alguno.



dijous, 10 de gener del 2013


El descans te molt a vore



Voler assimilar les càrregues dels entrenaments, incrementar les intensitats i el nombre de kilòmetres; pretendre augmentar el rendiment en l'entrenament, el progrés en la teua condició física, para el cronòmetre més prompte,  una millor adaptació de l'organisme a l'exercici, la recuperació dels sistemes metabòlics, fisiològics i biològics, i durant el son, la segregació de  l’ Hormona del creixement... tot açò sense un adequat descans no és possible tota aquesta quantitat d'adaptacions i millores.

 L'entrenament, la nutrició i el descans són els tres pilars bàsics d'un bon programa d'entrenament, i sí, el descans ha de formar una part vital en el teu programa d'entrenament.

Tractar d'entrenar com a professionals o seguir els consells que es lligen en les revistes poden motivar perquè t'entrenes més, però no t'equivoques, per entrenar més no vas a obtenir millors resultats, l'única cosa que aconseguiràs serà sobreentrenament i acabar estancat.

Deu existir un equilibri entre exercici i descans, no podem sotmetre als nostres músculs a una constant tensió. Cal respectar la fase de descans perquè el creixement i recuperació del múscul tinguen un rendiment òptim en la pròxima sessió d'entrenament. Aquest equilibri, en termes d'estrès i adaptació, es denomina Síndrome General d'Adaptació (SGA) i va ser postulat per Hans Selye (1936).

Aquesta millora de l'estat de forma inicial es coneix com supercompensació, i com podeu imaginar no es produeix durant l'entrenament, sinó durant la recuperació, en la fase de descans. És en aquest moment, no abans (sobreentrenament), ni molt després (pèrdua de la millora), en estar recuperats, quan devem aplicar noves càrregues d'entrenament que possibiliten una millora progressiva en la nostra forma física, d'aquesta manera aconseguirem encadenar de forma correcta tots els estímuls.

QUAN I COM DESCANSAR?
Per als esportistes de fons, és fonamental acudir als rodatges amb uns músculs descansats. Notarem més força i estarem més frescos per a afrontar els rodatges.

Alternar estímuls intensos amb altres suaus és una possible solució per a els qui no tinguen una correcta planificació. Descansar no significa no córrer, no caminar, no estirar, no fer absolutament gens… sinó variar la rutina practicant altres esports: pots passejar, realitzar activitats de baixa intensitat o exercicis de mobilitat a més de pressupost  realitzar exercicis de flexibilitat.

Les diferents capacitats físiques bàsiques tenen diferents temps de recuperació que es deurien respectar. Una altra cosa que no deus oblidar és que el teu cos s'adaptarà de forma diferent a la dels altres, no sent la mateixa recuperació la d'un atleta d'elit que la d'un esportista amateur, partint des d’un punt de vista tant bàsic que l’esportista professional dedica els seus esforços a entrenar, recuperar, alimentar-se, promocionar-se.... mentrestant el amateur va a tindre que buscar espais al seu temps per a entrenar després de la jornada laboral, les feines de casa...

Recorda; al mateix temps que planifiques els teus objectius, els teus entrenaments, cal pensar també en el descans  i l’alimentació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada