PREPARACIÓN FÍSICA

Tienes un objetivo en tu mente...
- Preparación física para oposiciones, pruebas deportivas...
- Ponerte en forma
- Quieres empezar a correr
- Bajar peso..

Ponte en contacto con nosotros, y estudiaremos posibles servicios sin compromiso alguno.



dimecres, 13 de febrer del 2013


Personalitza el teu esforç



Tu eres només tu, tu saps que és el que vols i quin és el preu que estàs dispost a pagar, les hores que vols o que vas a poder dedicar per aconseguir una meta somiada, el suor que estàs disposat a perdre per tant d’aplegar al teu objectiu... però qui et diu on has de parar? Has pensat que passaria si en canvi d’aplegar fins l’arbre al que còrrec cada dia, aplegue  al següent? I si ho faig un poc més ràpid? I si ho faig un poc més lent... perquè la solució no està sempre en incrementar... sinó en rentabilitzar, adequar esforços a les nostres característiques físiques, els nostres objectius, el nostre estil de vida... en tot açò i molt més consisteix la nostra tasca.

Parlem-ne un poc de la gent que ja porta més temps al  mon del running, no anem a anar-se’n molt lluny, anem a posar un parell d’anys fent les carreres populars dels pobles des de maig fins a setembre, ha participat en alguna mitja marató, i inclús perquè no ha debutat a la marató (quantes vegades  cremem etapes massa prompte....). Be pues anem a vore que sol ser un estructura habitual d’entrenaments al llarg de la setmana base (sense cap objectiu específic a curt termini al cap...)
Dilluns
Dimarts
Dimecres
Dijous
Divendres
Dissabte
Diumenge
10km aprox 5’km

10km aprox 5’km
Fartlek/
series 800/1000m

12 a 15km
rodatge llarg.
·      



     Cada vegada és més comú el sumar a aquesta estructura sessions de natació, algo d’acondicionament físic al gimnàs, tècnica de carrera...

Tot aquest treball pot estar ben fet, pot ser beneficiós, pot tindre repercussions positives en les nostres marques esportives, pot ajudar-nos a aconseguir els nostres objectius, però també pot ser tot el contrari...

Comencem per el ritme de rodatge habitual 5’km  (ritme molt habitual per al atleta amateur que va a córrer unes 3 a 4 vegades a la setmana) perquè rodar a 5’ el kilòmetre, i no a 5’10” ó  4’55” ? és du un control de les pulsacions durant el esforç?
s’ha fet com a mínim un test de camp per aproximar-se quin és el Umbral aeròbic? Les pulsacions màximes? Les pulsacions en repòs...?

A tots ens agrada córrer en grup quan eixim de la feina i volem compartir una estona amb els companys de fatiga, però que passaria si férem el escalfament junts, un poc de tècnica de carrera, cadascú fera el seu rodatge dins del  seu ritme de treball aeròbic  55-65% ppm (que perfectament pot ser molt semblant al del meu company) i a l’hora de tornar a la calma, i fer estiraments ens tornarem a trobar?  Doncs segurament els beneficis per als dos serien molt més grans.

El mateix passarà amb el treball de series, fartlek, intervals, rampes...  quan fer-lo? A quin ritme? Quina distancia?... tornaríem al mateix, segons objectius, característiques físiques  de cadascú...

Tan sols pensa una cosa, si no medicaries mai al teu fill sense consultar abans amb un pediatra, no tallaries tu el monyo si tens un compromís important, no obriries el teu portàtil per  a intentar arreglar-lo sense tindre unes bones nocions d’informàtica... i tantes  altres coses, perquè si jugues en el teu cos administrant-li carregues d’entrenament seguint el que diu una revista, o li has vist fer a un amic?

Per qualsevol consulta,  a les següents direccions és podeu posar en contacte amb nosaltres; no hi ha cap compromís en preguntar...
albertobomboi@yahoo.es
bomboipreparaciofisica@yahoo.es

Gracies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada