PREPARACIÓN FÍSICA

Tienes un objetivo en tu mente...
- Preparación física para oposiciones, pruebas deportivas...
- Ponerte en forma
- Quieres empezar a correr
- Bajar peso..

Ponte en contacto con nosotros, y estudiaremos posibles servicios sin compromiso alguno.



dilluns, 21 d’octubre del 2013


LA MEUA PRIMERA ½ MARATÓ”


Va arrimant-se el mesos de novembre i desembre, i amb ells el temps de les mitges maratons, Algemesí, Gandia, Alzira, Castelló o Petrer; per més endavant, en la vinguda del any nou vindrà Santapola (una gran mitja marató a la que mereix la pena viatjar..).

Si sou d’aquells que fa poc que heu començat en açò de córrer, o per un altra part ja porteu temps, però no s’heu decidit a  provar que és això del 21km, anem a intentar aclarir possibles dubtes al per saber si sou capaços de córrer una mitja marató? Quanta distància i quants dies he d'entrenar per a acabar-la? Què és el que em garanteix que podré ser capaç de recórrer els 21 quilòmetres?

Si so capaços de respondre a aquestes qüestions, anem a trobar el camí per tant de col·locar-se el dia 1 de desembre a la línia d’eixida de la “Mitja Marató del Samaruc”. Però les respostes no són fàcils. Cada persona és diferent en quant a les nostres qualitats, la forma física, la disponibilitat de temps, l'experiència, i el que és més important, el objectiu principal de “perquè córrer”... Açò entre altres coses, fa que els plans d'entrenament hagen de ser individualitzats i personalitzats per a cadascú. Podrem seguir un pla que ens donen a les revistes?? Si podrem.. però el que ha fet el pla a la revista sap que jo soc un home de 44anys?, que treballe 8 hores al dia en una cadena de muntatge? Que he jugat tota la vida al handbol i isc a córrer en una rodillera per problemes als lligaments? O sabrà que soc una dona de 36anys que treballa 8 hores al dia asseguda en una oficina amb problemes circulatoris... La supervisió i control d’un preparador físic titulat, va a fer que els teus objectius siguen assumibles dins dels teus paràmetres concrets; però Bueno seguim amb el tema de la mitja marató.

La primera pregunta que ens farem després de tindre clar que volem fer aquesta prova... és “quin objectiu tinc a la carrera?” acabarla? Baixar de les 2h? Baixar de 1h50...? Ja que no és el mateix, ni suposa la mateixa preparació, compromís o estat de forma. Gent que està acostumada a córrer 3 ó 4 dies a la setmana durant 1h diària (aproximadament) sumant a dos d’aquestes sessions de forma progressiva 10min,fins aplegar a 80,90min; durant unes 6 setmanes ja és pot plantejar el eixir a per la teua primera mitja marató...

A més d’aquesta estructuració bàsica, hi ha coses que recomane tindre en conter...

- El meu primer consell; assegurar-se que el calcer és l’adequat, no cal que busqueu les esportives més cares de la botiga, però segurament si no emprem una esportiva amb bona amortiguació anem a ressentir-se be durant la prova o be després. De la mateixa manera que la roba ha de ser aquella que no ens produeix irritacions... si tenim roba tècnica millor, sinó... camiseta de cotó.

- Buscar una pista de terra, un camí, o un parc i fugir de l’asfalt és una mesura més que recomanable. Amb açò evitaràs que el teu cos acabe trillat i comencen els dolors d'esquena, genolls, etc. Per altra banda està la pista d’Atletisme... no recomanada per a rodatges continus, ja que l’excés d’amortiguació pot tindre consecuencies roines en articulacions, musclus...

- Organitza un pla d'entrenament progressiu, on el punt de partida és la distància que habitualment eres capaç de córrer quan entrenes. A partir d'ací com hem dit abans incrementa progressivament en temps o kilòmetres, com et trobes més còmode...

- Sigues lògic i tingués sentit comú, si és important entrenar, més ho és descansar, alimentar-se be, i ensenyar-se a escoltar al cos, aquest et dirà si les coses estan anat be, una cosa son cames carregades, agulletes... altres molt diferents dolors articulars, anar coix, mal en la zona lumbar...

- No et compliques la vida en rutines d’entrenaments de les revistes, en treballs d’intervals, fartlek, progressions....has de tindre clar quin és el teu punt de partida i on anem a aplegar, deixà les coses estranyes per a la gent experimentada, i si quan acabes la mitja marató et quedes en ganes de més... marcat nous objectius. Ací del que es tracta és d'eixir tots els dies d'entrenament a rodar a un ritme còmode, que et permeteisga parlar en la persona que va al teu costat... però recorda.

“Ningú ha dit mai que siga Fàcil, i sense esforç no hi ha recompensa...” 


DL
DM
DX
DJ
DV
DS
DG
set.1
8-10km


8km

8km

10km
set.2
8-10km


10km

8-10km

12km
Set.3
8-10km


12km

8-10km

14km
Set.4
10km


10km

8-10km

16km
Set.5
10km


12km

8-10km

17km
Set.6
8km
8km

6km


MITJA MARATÓ
*Aquesta es una planificació tipus per si no tens clar com estructurar-te les 6 setmanes prèvies a la mitja Marató del Samaruc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada